ул. Акад Георги Бончев, бл.6
София,
България
23.3699429
42.6748135
UserLikes
Име: АКАДЕМИЧНО ИЗДАТЕЛСТВО ПРОФ МАРИН ДРИНОВ
Адрес: София, ул. Акад Георги Бончев, бл.6
Телефони: text to image
Факс: text to image
Уеб сайт: http://www.baspress.com
E-mail: text to image
Отрасъл: Издателска дейност
Дейност:

Книгоиздаване

Ключови думи: издателство, книги, издателска, полиграфически, речници

Галерия

АКАДЕМИЧНО ИЗДАТЕЛСТВО ПРОФ МАРИН ДРИНОВ
  • catalog.bg
  • АКАДЕМИЧНО ИЗДАТЕЛСТВО ПРОФ МАРИН ДРИНОВ

За нас

Книжната продукция на нашето издателство е онова мощно средство, чрез което науката допринася за културния напредък на нашия народ и за повишаване на националното ни самочувствие.
Историята, развитието, традициите на Академично издателство Проф. Марин Дринов са свързани с историческата 1869 г. В условията на робство и емиграция с ентусиазма и усилията на шепа учени и ученолюбиви труженици, между които Марин Дринов, Васил Друмев, Васил Стоянов и др., и с помощта на пламенни родолюбци от средата на българската емиграция във Влашко и Русия се основава Българското книжовно дружество. Организатори и редактори на изданията на Дружеството са неговите първи действителни членове - Марин Дринов и Васил Друмев.
С превръщането на Българското книжовно дружество в Българска академия на науките през 1911 г. Академията разгръща значителна издателска дейност, преодолявайки много трудности поради липса на собствено издателство и печатница.
През 1949 г. се създава Издателството на БАН. През 1994 г. по случай 125-годишнината от основаването на Българското книжовно дружество Издателство с печатница на БАН се преименува в Академично издателство Проф. Марин Дринов.
Днес Издателството е издателско
АКАДЕМИЧНО ИЗДАТЕЛСТВО ПРОФ МАРИН ДРИНОВ
-полиграфически комплекс за академична книжнина - монографии, речници, справочници, енциклопедии, сборници, списания, научнопопулярна литература, учебни помагала от всички области на знанието.
Сред многобройните издателства в наши дни Академично издателство Проф. Марин Дринов е едно от най-уважаваните и предпочитани издателства както от авторите за верността си към традициите и своя богат опит, така и от читателите, които от неговите издания получават актуална научна информация, идеи за прилагане на теорията в практиката.
С издаваната от него академична книжнина Издателството спомага за повишаване ролята на науката в живота на страната, за подпомагане на културното и икономическото развитие на нашия народ и за повишаване на неговото национално самочувствие. Неговата продукция е средство, чрез което българската научна мисъл заема своето място в световната научна мисъл. Със своите издания Издателството допринася за издигане на националния и културния престиж на страната ни в чужбина.

Телефони за връзка:
Людмила Петкова, експерт "Връзки с обществеността" - 02/8720922
Росица Чижек, ръководител "Маркетинг и реклама" - 02/8704155
Елисавета Найденова, главен редактор - 02/9714886



 
Открийте ни в Google+